Update DevBlog

DevBlog #1

  maandag 13 september, 2021

Hey Cyber Agent! 

Welkom bij het eerste DevBlog van HackShield! Bij wat? Het DevBlog. Dat is een afkorting voor Development Blog. In dit blog krijg je een kijkje achter de schermen van HackShield. Bij iedere grote update, of als we tussendoor veel updates tegelijk doen, delen we een blog. Daarin vertellen we wat we hebben toegevoegd en wat er is veranderd. 

Maar dat is nog niet alles… Misschien ben je in de game wel eens een bug tegengekomen waardoor je niet helemaal goed door kon spelen. Vanaf nu kun je in het DevBlog lezen aan welke bugs we werken. Zo weet je precies welke bugs binnenkort worden opgelost! 

Update HackShield in de Klas 
Je hebt vast al gezien dat onze website een grote update heeft gekregen. We hebben HackShield in de Klas toegevoegd! Alle juffen en meesters in Nederland kunnen nu in de klas aan de slag met HackShield en de klassenquests spelen om nog meer Cyber Agents te verzamelen die de wereld beschermen tegen online gevaar. 

En er zijn nog meer updates toegevoegd: 

  • Missiesysteem: met de missies kun je nog meer punten en Shields scoren! We werken hard aan het missie systeem. Er komen nog meer missies aan die voor alle Cyber Agents leuk zijn en de missies worden verbeterd! Heb je een tip voor ons om de missies nog leuker en beter te maken? Dan lees je verderop in dit blog hoe je deze aan ons door kunt geven!
  • Het invoeren van codes: doet jouw school mee aan HackShield in de Klas? Dan krijg je na iedere klassenquest een code. Deze kun je invullen in je persoonlijke account, om zo het Shield te scoren. Ook krijg je via deze code extra missies. Ook voor andere Challenges, zoals bijvoorbeeld de zomerpuzzels, gebruiken we nu codes die je zelf kunt inwisselen voor Shields.
  • Wereldkaart en Gemeentekaart: op de wereldkaart kun je zien in welke landen Cyber Agents actief zijn. Via de gemeentekaart zie hoeveel Cyber Agents er in jouw gemeente zijn en hoeveel punten alle Cyber Agents in jouw gemeente samen hebben gehaald!

     
Missies

Bugs 
Als er nieuwe onderdelen aan HackShield worden toegevoegd gaan er soms dingen niet goed. Helaas zitten er ook nu een aantal bugs in de game, waar veel oplettende Cyber Agents ons over gemaild hebben. Heel erg bedankt hiervoor! 

Momenteel werken we aan het oplossen van deze bugs: 

  • Het voltooien van de missies: als je een missie haalt krijg je niet altijd de punten.
  • De timer van de missies: de tijd die je hebt om de missies te halen klopt niet altijd.

We kunnen helaas niet precies vertellen wanneer deze bugs zijn gefixt. Dit hangt af van hoe moeilijk ze zijn om te vinden en om ze op te lossen. Het kan dus voorkomen dat je ze nog steeds tegenkomt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar we beloven dat alle bugs die hier staan binnenkort zijn opgelost! 

Binnenkort in HackShield
Naast het fixen van de bugs komen er nog meer toffe dingen aan. Wat dacht je hiervan: 

  • Begrijp je een woord niet? Dan word je binnenkort een handje geholpen. Door op het woord te klikken zie je meteen wat het betekent!
  • Nieuwe klassenquests! Je hebt misschien al gezien dat er een PolitieShield tussen de Shields staat. We gaan namelijk samen met de politie de derde klassenquest ontwikkelen! Hoe tof is dat?!?! Maar eerst komt in september de tweede klassenquest online. In deze quest leer je alles over data. Doet jouw klas al mee? Stuur je juf of meester snel naar www.joinhackshield.nl/indeklas!

     
Klassenquest ‘Wat is Data?’

Vraag het HackShield
Dit was het eerste DevBlog van HackShield. Bedankt voor het lezen! Heb jij een vraag aan de makers van HackShield? Stuur hem dan in via dit formulier, en wie weet wordt jouw vraag in het volgende DevBlog beantwoord! Ook kun je hier tips aan ons doorgeven. Hoe kunnen we volgens jou HackShield nog leuker en beter maken? Laat het ons weten!  

O ja…Soms verstoppen we een verrassing in het DevBlog. Zoals nu bijvoorbeeld. Vul de code D8D-715 in en scoor die beloning! 


Tot bij het volgende DevBlog! 

Met cyberveilige groet, 

Team HackShield

In ander nieuws